Crystal Land handler om et land fullt av krystaller. Playsom står bak spillet, og det ble lansert i 2017. Du kan vinne inntil 500 000 mynter, og kan forvente å vinne tilbake 95,2 % av pengene dine. Spillet går ut på å samle klaser med krystaller. Gevinstlinjer finnes ikke, og det spiller ingen rolle hvor på skjermen klasene er. Symbolene må bare være identiske, og ligge inntil hverandre. Det finnes også andre spill som har samme konsept, men likevel er Crystal Land morsomt og annerledes.

Krystallandet

Skjermbildet i spillet viser et mystisk land der krystaller vokser som blomster opp av jorden. Du ser fjell, trær og hus i bakgrunnen, mens en fløyte spiller en glad melodi. Skjermbildet har 7×7 symboler, totalt 49 symboler på skjermen, men noen av disse symbolene er ikke åpne. De vil derimot åpnes gradvis hvis du vinner flere ganger etter hverandre. Dette skjer ved at klaser med vinnersymboler blir fjernet. Andre symboler overtar plassene deres, og samtidig låses flere symboler opp. Dersom du vinner enda en gang, forsvinner også disse symbolene, og enda flere symboler blir låst opp. Og hvis du vinner to ganger på rad, dukker det dessuten opp et jokerinnslag med tre tilfeldige jokere. Klarer du å få fire gevinster etter hverandre, dukker det opp enda flere jokere, som kalles rubinjokere. Skulle du klare å låse opp alle de skjulte symbolene, aktiveres bonusspillet.

Du satser fra 0,20 til 100 mynter under hver runde. Du velger ikke myntstørrelse eller aktive linjer, ettersom det ikke er noen linjer. Bare velg det innsatsnivået som passer. Autospinn er løsningen for deg som gjerne spiller mange runder på samme spill.

Krystallklaser

Krystaller er de viktigste symbolene i spillet. De finnes i 6 ulike varianter. Samler du minst 5 av samme type, der symbolene ligger inntil hverandre, får du gevinst. Store klaser gir selvsagt større utbetaling enn små klaser, og det er mulig å få veldig mange identiske symboler, så spillet har en omfattende utbetalingstabell. Maksimumsgevinsten er 5000x innsatsen.

I tillegg til krystallsymboler, dukker det opp spesialsymboler. Jokeren kan telle som alle andre symboler, bortsett fra spesialsymbolene. Bombesymbolet eksploderer og fjerner symboler det er i berøring med. Får du en klynge med minst 6 like, dukker det opp en rubinjoker. Skulle rubinjokeren inngå i en vinnerklase, blir den til en bombe, som rydder plass til ekstra mange nye symboler.

Spill over flere nivåer

Spillet foregår dessuten over flere nivåer. Forskjellen på nivåene er at de har egne jokerfunksjoner. Du aktiverer disse jokerne allerede på nivå 1, dersom du låser opp nok rader. Men når du kommer til høyere nivåer, kan spesialjokerne utløses tilfeldig. Dette skjer bare hvis et spinn ikke gir gevinst, og det skjer ikke under alle gevinstløse runder.

  • Nivå 1 har en jokerfunksjon som deler ut 3 tilfeldige jokere
  • Nivå 2 deler ut 3 tilfeldige rubinjokere
  • Nivå 3 deler ut en flaske med maling – den kan endre fargen på krystaller

Du kommer til nye nivåer ved å fylle et nivåmeter. Dette er plassert til venstre for skjermen, og du kan følge framgangen din. Hver gevinst hjelper deg til å klatre litt oppover mot neste nivå, og det blir samtidig lagret opp en nivågevinst. Hvis du kommer til neste nivå, spinnes et hjul for å avgjøre hva som skjer med nivågevinsten din. Du kan få utbetalt gevinsten, eller du kan få 2x multiplikator på nivågevinsten, slik at du vinner det doble beløpet. Det kan også hende at nivågevinsten ikke blir utbetalt, men at den fortsetter å vokse fram til du kommer til neste nivå.

Bonusspill med store gevinster

Automaten har dessuten et bonusspill der det kan deles ut multiplikatorer. Du åpner bonusspillet ved å låse opp hele spillskjermen. Da dukker det opp skattekister som inneholder stjerner. For hver stjerne du finner, får du 1x multiplikator, og det meste du kan sikre deg er 9x multiplikator. I bonusrunden kan symboler endre farge hvis du ikke danner klaser på vanlig måte.

Et morsomt eventyr

Crystal Land tar deg med til en magisk eventyrverden, og underholdningsverdien er høy. De ulike spesialsymbolene gir spillet noe ekstra, og det er alltid spennende å se hvor mange felter du klarer å låse opp i en runde. Spillet har dessuten flere nivåer, og hver gang du kommer til et nytt nivå, har du sjansen til å få utbetalt en nivågevinst. Kanskje dette frister deg til å spille ekstra lenge, slik at du kan sikre deg pengene du har samlet opp. Bonusspillet har multiplikatorer og krystaller som endrer farge, og dette er også morsomt. Det er høy utbetalingsprosent i spillet, selv om det kan være mange gevinstløse spinn etter hverandre. Men utbetalingen av nivågevinster bidrar til at du vinner tilbake en større andel av innsatsen. Derfor kan det være lurt å fortsette å spille til du fullfører et nivå, så sørg for at du har nok spillmidler til det. Reduser eventuelt innsatsen slik at du har råd til mange nok runder.