Eye of the Amulet spilleautomat har hentet tema fra Egypt. Ja, vi har sett noe lignende før, men det betyr jo ikke at spillet er dårlig. iSoftBet står bak, og spillet handler om to eventyrere som leter etter skjulte skatter. Du kan vinne inntil 100 gratisspinn i samme runde, ved å gjenutløse spinnene underveis. Du kan dessuten sikre deg ekstra jokere og multiplikatorer under disse spinnene. RTP er 96,51 %. I grunnspillet kan du vinne inntil 250 mynter, mens toppgevinsten er på 1250 mynter under gratisspinnene. Grafikken er bra og den egyptiske musikken bidrar til å sette stemningen.

Pyramider i bakgrunnen

Spillskjermen er plassert foran pyramider og palmer. En skattekiste står ved de 5 hjulene, og hieroglyfer dekorerer området der knappene er. Du satser 20 mynter per runde, og vinnerrekker kan dannes over fire symbolrader og 40 linjer. Det er flere ekstrainnslag i spillet, og mange av dem aktiveres tilfeldig.

Hjulene har fått en gullramme, og symbolene viser en sfinks, to eventyrere, et smykke, A, K, Q, og J. I tillegg dukker det opp jokere og bonusamuletter. Jokeren kan erstatte alt bortsett fra amuletten, men deler ikke ut gevinster selv, bare i kombinasjon med andre symboler. Du vinner ved å ha en rekke med identiske symboler langs en gevinstlinje, og denne symbolrekken må starte på hjulet lengst til venstre. Den kvinnelige helten gir gevinst for to eller flere like, ellers kreves 3 eller flere like. Du vinner maksimalt en gevinst per linje under et spinn, men du kan selvsagt vinne på mange linjer samtidig, og dermed få flere gevinster per spinn.

Det satses alltid 20 mynter, til tross for at spillet har 40 linjer. Du velger hva myntene skal være verdt ved å klikke på verdien på en søyle som går fra 0,01 til 1,00. Autospinn kan startes, enten ved å stille inn antallet på en søyle, eller ved å skrive inn nøyaktig antall spinn. De kommer med ulike innstillinger, og du kan velge fra 5 til 1000 spinn. Ettersom spillet er litt variabelt, kan det være lurt å velge lav innsats og satse på mange spinn, og da er autospinn veldig praktisk.

Sandstormbonus

Du kan vinne tilfeldige bonusinnslag i grunnspillet, og disse aktiveres av en sandstorm. Dette passer fint med temaet, og stormen kan belønne deg med jokere, 5 like, jokerhjul eller en bonusutløser. Jo mer intens stormen er, desto flere jokere kan den gi deg, og dette innslaget kan, som sagt, dukke opp når som helst.

Gratisspinn med fordeler

Amuletten fra spillets tittel er bonussymbolet, så du kan kalle dette innslaget for en Amulettbonus. Ved å få minimum 3 amuletter på hjulene under grunnspillet, utløses bonusen. Du vinner ulikt antall spinn, alt etter antall amuletter som er på skjermen når bonusen blir vunnet. Tre amuletter betyr 5 spinn, fire amuletter gir deg 10 spinn, og fem amuletter deler ut hele 15 spinn.

Du spinner et lykkehjul før gratisspinnene starter. Med hjulet kan du vinne inntil 4 ekstra jokere, multiplikatorer, eller flere spinn. Det er mulig å sikre deg hele 5x multiplikator på alle gevinster under gratisspinnene, og flere av grunnsymbolene kan bli til ekstra jokere. Faktisk kan alle de unike symbolene, bli jokere, slik at du spiller med hele 5 ulike jokersymboler. Under lykkehjulet ser du hvilke fordeler du har samlet opp, og du fortsetter å spinne til hjulet stanser på ”start gratisspinn”, men du kan fortsatt vinne flere gratisspinn underveis i bonusrunden.

Skulle du få to eller flere amuletter samtidig under gratisrunden venter følgende belønninger på deg:

  • 2 amuletter = 3 ekstra gratisspinn
  • 3 amuletter = 10 ekstra gratisspinn
  • 4 amuletter = 20 ekstra gratisspinn
  • 5 amuletter = 30 ekstra gratisspinn

Det er mulig å sikre seg inntil 100 spinn totalt i en og samme gratisspinnrunde, og alle spilles med de fordelene du har samlet opp. Så dette kan bli et lønnsomt innslag. Når spinnene gjenutløses aktiveres ikke lykkehjulet, så du kan ikke sikre deg flere fordeler på denne måten, bare flere spinn med de samme fordelene.

Gratisspinnene gjør susen

Eye of the Amulet har egentlig ikke et unikt tema, men gratisspinninnslaget er veldig spennende, for her kan gevinstene bli mange og store. Du kan vinne inntil 1250 mynter per linje, hvis du har sikret deg 5x multiplikator, og du kan spille med inntil 5 ulike jokersymboler. Spinnene kan dessuten gjenutløses. Spillets utbetalingsprosent er høy, og det skyldes nettopp alle fordelene du kan vinne under gratisspinnene. Men sandstormen kan også utløse tilfeldige innslag i grunnspillet, slik at du vinner ekstra mye. Spillet er ganske variabelt, derfor er det fornuftig å spille med en lav innsats, og heller satse på spill over mange runder. Da er du sikret best mulig utbetalingsprosent, og har større sjanse til å utløse gratisspinn med mange fordeler. Spillets tema er kanskje ikke nytt og unikt, men gratisspinnrunden og sandstormen gjør likevel at spillet har mange spennende innslag.